Har du vondt i ryggen?

Tidsskriftet The Lancet som er en av de største medisinske tidsskriftene publiserte nettopp en studie i forhold til bruken av paractamol (Paracet) og ryggsmerter. Studien viser at paracetamol ikke virker bedre på varigheten av ryggsmerter enn placebo.
Our findings suggest that regular or as-needed dosing with paracetamol does not affect recovery time compared with placebo in low-back pain, and question the universal endorsement of paracetamol in this patient group.

Erik L. Werner, ryggforsker ved Allmennmedisinsk Forskningsenhet i Bergen, Uni Research Helse synes studien er interessant, men han er ikke overrasket over resultatet.
Til dags dato finnes det ingen kjent behandling som faktisk påvirker forløpet av akutte ryggplager, sier Werner.
Han mener likevel at man ikke må slutte å ta paracetamol ved ryggsmerter:
Du kan ta det hvis du synes det hjelper mot smertene. Noen vil ha effekt av dette, andre har bedre erfaring med trening eller ulike behandlinger. Det viktigste er å vite at paracetamol i likhet med andre behandlinger ikke er kurerende, og at behandling generelt ikke er nødvendig for å bli frisk – ryggen blir frisk av seg selv etter noen dager eller uker.
Paracetamol anbefales som smertelindring heller enn andre medikamenter som har større bivirkningspotensiale. Werner kommer samtidig med en klar oppfordring dersom du opplever ryggsmerter:

Ikke legg deg ned og tro du må ta det med ro. Da blir nemlig risikoen for kroniske smerter større. Du skal heller leve som du pleier, selv om det gjør vondt, sier han.

Dette er helt i tråd med det Statera Idrettsklinikk lærer våre kunder. Når alt kommer til alt, så er bevegelse den beste medisinen. Det er vår oppgave som terapeuter å hjelpe med å finne rette øvelser og riktig trening, slik at du kan blir smertefri.

Adresse

Asheimveien 45
Sandneshallen
4318 Sandnes

Telefon

46 76 78 70

Epost

info@statera.no

Åpningstider

mandag-fredag: 08-19